De betovering van de toren


Stap eens uit je comfortzone!

.

.

Weleens betoverd geweest
door een toren?

Lena wel! Al sinds haar jeugd speelt de toren van het landhuis een grote rol in haar fantasie. Wie zit daarin? Wat gebeurt daar allemaal achter dat kleine raampje in het rode, spitse pannendak?


Bekijk hier de speciale boektrailer
en klik hier voor een kort boekfragment.

.

Nu, decennia later, weet ze natuurlijk best dat er geen prinses is, maar ze denkt nog graag aan het sprookje in haar hoofd. Vooral wanneer ze tot zichzelf komt in haar comfortzone: de schommel in de boomgaard. De bomen horen bij de boerderij waar ze, nadat haar ouders naar Nieuw-Zeeland emigreerden, samen met haar grootvader woont. De boerderij ligt nogal afgelegen, maar dat vindt Lena – die Asperger heeft – des te fijner. Zij heeft liever rust om zich heen dan bijvoorbeeld een druk uitgaansleven.
Op een dag blijkt dat het landhuis met de toren, na jaren van leegstand, een nieuwe eigenaar heeft. Aangespoord door haar grootvader besluit Lena een kijkje te gaan nemen.


Haar geplande, fatsoenlijke kennismaking met de nieuwe buurman loopt volledig uit de hand. Reden voor Lena om zich nooit meer bij het landhuis te vertonen.
Tenminste… niet bij daglicht.

De nieuwe buurman is in alles het tegenover-gestelde van Lena. Het maakt haar nog onzekerder dan ze al is. Deze Erik lijkt de verpersoonlijking van de toren: ietwat angstaanjagend en toch met een enorme aantrekkingskracht. Lena doet hard haar best om zich ‘sociaal wenselijk’ te gedragen, met als resultaat dat ze binnen de kortste keren gefrustreerd en overprikkeld raakt.

Lena doet nog een laatste poging om uit haar comfortzone te gaan. Ze negeert haar gevoel en accepteert de uitnodiging van Erik om de toren te komen bezichtigen. De angstaanjagende ontdekking die ze daar doet, heeft afschuwelijke gevolgen. Haar veilige wereld wordt niet alleen op z’n kop gezet, maar ook volledig vernietigd.
Het is nu aan Lena’s vindingrijkheid en aanpassingsvermogen om een weg te vinden uit haar benarde situatie, terug naar de veiligheid.

En laat dat nou net haar twee beste karakter-eigenschappen zijn…!

.


“Toen het verhaal een nare wending kreeg kon ik het boek niet meer wegleggen. De opbouw is echt heel tof, van lieflijk naar bloedstollend en gewelddadig. Vond de ontknoping ook sterk. Lena’s autisme is heel subtiel aanwezig. Prachtig.”
(Inge Verstraete, auteur en consulent passend onderwijs swv vo Zuid-Kennemerland)

Nieuwsgierig geworden?

Lees hier van anderen vinden van dit boek of…

.

De betovering van de toren

is verkrijgbaar via
Boekenbestellen.nl
en alle andere online-boekwinkels.

Lees je liever op een e-reader?
Klik hier voor de e-bookversie.

Share Button