Asperger in Beeld

Geen lange teksten met moeilijk te begrijpen uitleg over het syndroom van Asperger. Nee… kleurrijk, humoristisch en met een positieve insteek: dat is Asperger in Beeld!

In het stripboek Asperger in Beeld (Uitgeverij Pica, 2010) verscheen, kon je lezen over de belevenissen van Marc in zijn klas op het voortgezet onderwijs. Het maakte deel uit van een voorlichtingpakket voor scholen in het voortgezet onderwijs. Helaas is dit stripboek inmiddels uitverkocht.

Door zijn bijzondere manier van denken en de sociale omgangsproblemen die hij met klasgenoten ondervindt, komt Marc nogal eens in pijnlijke situaties terecht. Ook zijn docenten vinden het soms moeilijk om hem te begrijpen en slaan – net als Marc – de plank weleens mis, met alle goede bedoelingen van dien.

Toch zijn de verhalen in Asperger in Beeld geen drama’s. De problemen waar de hoofdpersoon mee te maken heeft, worden op een luchtige manier beschreven en in beeld gebracht. Dat het nergens echt dramatisch wordt  is mede te danken aan de humor, die in iedere strip van het boek aanwezig is. Ieder verhaal probeert een kijkje te geven in het denken van een jongere met Asperger en hoopt daarmee duidelijk te maken dat het soms maar een kleine aanpassing vergt om tot een oplossing te komen. Bovendien hebben jongeren met Asperger dikwijls behoorlijk wat verrassende kwaliteiten. Ook die kwaliteiten komen aan de orde in een aantal verhalen. Niet alleen jongeren met Asperger kunnen zich in Asperger in Beeld herkennen, maar zeker ook docenten en klasgenoten.

Wil je een kijkje nemen in een van de strips? Klik dan hier. Liever een voorbeeld zien van de theorie over Asperger en PDD-Nos, die achter in het stripboek staat? Klik dan hier. Voor recensies, klik hier.

 

Share Button